Din tandläkare Team Skoglund!

Tandvårdsgruppen har fyllt 50 år!

När Åhlénshuset var färdigbyggt 1963 öppnade Tandvårdsgruppen sina lokaler på Drottninggatan 27.

Tandvårdsgruppen grundades av Professor Per Axelsson 1961, internationellt erkänd för sin stora insats inom tandhälsovård. Professor Axelsson var också specialist inom tandlossning vilket fortfarande är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat.

Vår inriktning

Team Skoglund erbjuder avancerad tandvård för vuxna. Vår målsättning är att du skall behålla dina egna tänder livet ut.

Kontinuerlig fortbildning är viktigt för oss för att kunna erbjuda våra patienter en uppdaterad tandvård.

Vi jobbar med estetisk tandvård, förebyggande tandvård, behandling av tandlossning, kronor och broar, rotfyllningar, kirurgi och implantat.

Hos Team Skoglund är hela familjen välkommen.

Förebyggande tandvård är vår grej! Vi vill vårda dina tänder – inte laga dem!

Vår patient

Team Skoglund ser till hela patienten. Det finns mycket att uppmärksamma inom dagens tandvård: Tänder, slemhinnor i munnen, mediciner som ger muntorrhet, mediciner som föranleder särskilt omhändertagande vid tandvård, olika patientgrupperingar inom Tandvårdsförsäkringen, patienter som har rätt till tandvård inom öppenvårdstaxan (dvs sjukvårdstaxan) tex Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade – LSS.

Team Skoglund ägnar mycket tid åt att se till så att våra patienter får det ekonomiska stöd de är berättigade till.

Sedan 2008  – digitaliserad mottagning

Kliniken har digitaliserats successivt. Sedan 2008 lagrar vi röntgen, foton och journaler digitalt. För dig som patient finns det många fördelar med detta. Du som patient utsätts för betydligt mindre strålning än tidigare. Röntgenbilder och foton är lättare att visa på en dataskärm. Det gör att vi lättare kan diskutera planerade behandlingar med dig som patient. Vi tar många foton för att dokumentera vad vi gör, och inte minst för uppföljning av sjukdomstillstånd i munnens slemhinnor. En positiv miljöaspekt är att digital röntgen inte kräver kemikalier för framkallning.

Kvalitetsdiplomerad och ADDERA mottagning

Team Skoglund arbetar kontinuerligt enligt Praktikertjänst AB kvalitetssystem. Team Skoglund är en diplomerad ADDERA Mottagning i Praktikertjänst AB.

 

 

VÅRA TJÄNSTER

ESTETISK TANDVÅRD

Team Skoglund jobbar sedan 2007 kontinuerligt med att söka ny kunskap inom estetisk tandvård. Läs mer »

FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

Förebyggande tandvård är vår grej, vi vill vårda dina tänder – inte laga dem och än mindre dra ut dem!  Läs mer »

TANDVÅRDSKONTO

Att öppna ett Tandvårdskonto™ är ett klokt sätt att spara för tandläkarbesöket. Hos oss får du också riktigt bra ränta. Läs mer »