Förebyggande tandvård

Förebyggande tandvård är vår grej, vi vill vårda dina tänder – inte laga dem och än mindre dra ut dem! Team Skoglund fick en stafettpinne av Professor Per Axelsson och den vill vi föra vidare.

En studie över 30-års förebyggande tandvård gjordes på kliniken 1972-2002, av Professor Per Axelsson, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15312097. Flera av dessa patienter ser vi idag, drygt 40 år senare, så vi vet att det lönar sig för våra patienter att besöka våra tandhygienister.

Vi är specialister på förebyggande tandvård.

Genom regelbundna tandhälsokontroller hos våra tandhygienister kan du behålla en god munhälsa hela livet. Karies och tandlossning är två sjukdomar som kan behandlas. Vår kunskap är din trygghet.

Vi ser idag många patienter som lider av lättare eller svårare former av muntorrhet, inte sällan orsakat av mediciner. Framför allt mediciner mot hjärtåkommor ger dessa besvär. Det är viktigt att fånga upp dessa patienter och erbjuda dem den vård som passar bäst för den enskilde. Muntorrhet ökar risken för hål i tänderna. Är muntorrheten grav och kan kopplas till de mediciner patienten tar, så kan man i det enskilda fallet vara berättigad till Särskilt Tandvårds Bidrag, ett så kallat STB. Detta infördes 1 januari 2013.

Läs mer om STB
Läs mer om tandvårdsförsäkringen

VÅRA TJÄNSTER

ESTETISK TANDVÅRD

Team Skoglund jobbar sedan 2007 kontinuerligt med att söka ny kunskap inom estetisk tandvård. Läs mer »

FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

Förebyggande tandvård är vår grej, vi vill vårda dina tänder – inte laga dem och än mindre dra ut dem!  Läs mer »

TANDVÅRDSKONTO

Att öppna ett Tandvårdskonto™ är ett klokt sätt att spara för tandläkarbesöket. Hos oss får du också riktigt bra ränta. Läs mer »