Estetisk tandvård

Team Skoglund jobbar sedan 2007 kontinuerligt med att söka ny kunskap inom estetisk tandvård.

Anders är sedan 2007 medlem av SAED, Scandinavian Academy of Esthetic Dentistry och sedan 2012 EAED Affiliate. Genom medlemskapet i SAED har många nya kontakter skapats i Sverige och inte minst internationellt. Anders åker regelbundet på kurser och konferenser i detta ämne, SAED, IAED (International Academy of Esthetic Dentistry), EAED (European Academy of Esthetic Dentistry), BAAD (British Academy of Aesthetic Dentistry) är några av de sammanslutningar som besöks.

Vad tillför nu detta er som patienter kan man fråga sig?

Man kan göra en fyllning och man kan göra en estetisk fyllning kan vara ett svar. På samma sätt kan man betrakta en enstaka krona eller en mera omfattande behandling.

Tanken är att återskapa ett naturligt leende, en naturlig tand och samtidigt återskapa en god tuggfunktion. Så långt det går använder vi den egna tanden som bas till detta. Om det är nödvändigt och det saknas tänder så finns det implantat att tillgå. Vissa förutsättningar måste dock uppfyllas för att ett implantat skall fungera. Betänk att det bästa ”implantatet” är den egna tanden, käkbenet behåller då sin naturliga höjd och volym samtidigt som tandköttet följer tandens form.

Team Skoglund uppdaterar sig kontinuerligt om vilka material och tekniker som lämpar sig bäst för de enskilda behoven. Sedan flera år har vi ett gott samarbete med Ceradent i Karlstad där Per Karlsson och Jonas Karlsson gör våra tandtekniska arbeten. Vi tycker att närheten till lokala tandtekniker underlättar för att erhålla ett bra resultat av våra behandlingar. En annan mycket viktig aspekt i detta är att vi vet vilka material som används.

Så långt det går använder vi oss av porslinsfasader och porslinskronor när vi återskapar ett leende, då även då det saknas en eller flera tänder och dessa skall ersätts med en bro. Vi använder oss också av implantat när det behövs. Är det större tandförluster kan andra mera konventionella tekniker komma till användning.

Vill man ha ljusare tänder så kan man föregå  en behandling med att bleka tänderna innan man till exempel gör en enstaka ny framtandskrona.

All estetisk tandvård omfattas inte av  tandvårdsförsäkringen, det hindrar inte att vi trots detta kan hjälpa dig med de önskemål du kan ha.

VÅRA TJÄNSTER

ESTETISK TANDVÅRD

Team Skoglund jobbar sedan 2007 kontinuerligt med att söka ny kunskap inom estetisk tandvård. Läs mer »

FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

Förebyggande tandvård är vår grej, vi vill vårda dina tänder – inte laga dem och än mindre dra ut dem!  Läs mer »

TANDVÅRDSKONTO

Att öppna ett Tandvårdskonto™ är ett klokt sätt att spara för tandläkarbesöket. Hos oss får du också riktigt bra ränta. Läs mer »